Již proběhlo Ukončíme hlasování

H1 Parčík mezi paneláky | H1

Anotace

Přeměna starého betonového nevyužívaného hřiště na ploše před poliklinikou na parčík pro relaxaci. Lavičky, vyvýšený záhon a truhlíky s květinami, pružinová houpačka, chodník na kreslení pro děti, odpadkový koš.

Popis projektu

Staré betonové hřiště, sporadicky využívané, po dešti proměněné v menší jezero, vybízí k proměně v odpočinkový kout pod výškovými bytovými domy.
Jedná se o prostředí v těsném sousedství frekventované dopravní komunikace a rozlehlou pěší zónou. Kde účelově i esteticky chybí malý park, který nahradí dnešní betonovou plochu a zpříjemní den dospělým i dětem a také klientům z nedaleké polikliniky.
V těsné blízkosti je kulaté betonové pískoviště bez písku a tři zteřelé lavičky, ale jsme rádi, že ještě drží a dá se na nich sedět.
Při pohledu na lokalitu z výšky ( viz foto ) je patrné, jak velkou plochou betonu tento úsek obce disponuje. Malá část, relaxačně upravena, může zvednout náladu člověka i estetický vzhled tohoto centra Hrabůvky a nenásilně se propojí s linií směrem k poliklinice.
Pozemek patří městu a je spravován městským obvodem.

Jak využijí nápad obyvatelé Jihu

Proměnu využijí všichni. Dospělí, maminky s dětmi, na lavičkách posedí sousedé i starší lidé. Ve stínu stromů mohou relaxovat o to lépe, když ve dnech volna či podvečer utichne částečně ruch z přilehlé dopravní tepny.
Každý, kdo po rušném dni i během něj chce chvíli posedět, číst knížku nebo Jižní listy, děti pokreslit křídou chodník, návštěvník polikliniky po injekci.
Schovat se před sluncem v parném létě.
Zejména v době, kdy se kolem těchto výškových domů bude budovat další trasa cyklostezky, ocení nesportovci, že je tady také něco pro ně.